Home » Paikkauspilotista uusia työmenetelmiä

Paikkauspilotista uusia työmenetelmiä

SL Asfaltin kesäkauteen mahtui mm. merkittävä paikkauspilottihanke, joka käsitti noin 800 kilometriä tieosuuksia Kalajokilaakson alueella.

Viiden kuukauden aikana haettiin uusia työmenetelmiä päällystereikien paikkaamiseen. SL Asfaltin tekninen johtaja Matti Honkonen uskoo paikkaustöiden määrän lisääntyvän tulevaisuudessa tiemäärärahojen pienentyessä.

Kesän päällystystyöt valmistuivat marraskuun alkupuolella.

– Euromääräisesti mittavin hanke oli Vartiukseen johtavan Kantatie 89:n kunnostaminen 33 kilometrin matkalta välillä Härmänkylä-seututie 912:n risteys. Pohjois-Pohjanmaalla tehtiin lisäksi yhtenäistä päällystettä noin 50 kilometriä Valtatiellä 4 Iistä Kuivaniemelle Remix-menetelmällä, Honkonen luettelee.

Pohjois-Savossa pisin yksityinen kohde sijoittui Iisalmen ja Kiuruveden välille Valtatiellä 27. Kyseessä oli 30 kilometrin pituinen remixertyö. Uudellamaalla kohteet olivat varsin pieniä, mutta niitä oli lukumääräisesti paljon. Myös Virossa SL Asfaltti teki kesän aikana ensimmäiset remixer-työt tasauskuumennuksen eli TASK-töiden lisäksi.

Asiakkaitaan SL Asfaltti kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2014. Joulumuistamisiin tarkoitetut varat yhtiö on luovuttanut keräykseen, jolla kerätään varoja lastensairaalan rakentamiseksi Helsinkiin.